Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

PSOMIADHS TO PAIDI THS ERGATIAS



Αγαπητοί μου φίλοι σήμερα για άλλη μια φορά άκουσα αυτόν τον περίφημο πολιτικό Παναγιώτη ΨΩΜΙΑΔΗ να ομιλεί στην εκπομπή του γλυφτη( ουπς σορυ λάθος την εκπομπή του ΑΥΤΙΑ ήθελα να πω στην τηλεόραση του Alfa) τον άκουγα λοιπόν πολύ προσεκτικά τον κύριο νομάρχη για της θέσης που έχει και για τα δριμύ κατηγορώ της κυβέρνησης, εγώ λοιπόν έβγαλα ένα συμπέρασμα , και δεν το έβγαλα από την εκπομπή του γλυφτη, αλλά γενικά από όσα λέει ο κύριος νομάρχης, πρώτη φορά βλέπω λοιπόν νεοδημοκράτη καπιταλα ( κοινώς φασίστα) να έχει τόσο πολύ σωστές απόψεις αλλά με καρδιά και νου κουμουνιστή , η σοσιαλιστή, πως γίνεται να λέει παράδειγμα ότι αυτός ο άμοιρος λαός πειναει, αυτός ο άμοιρος λαός δεν έχει να φάει, πως ότι τα μέτρα ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ ,ΟΧΙ λάθος ΠΑΛΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ είναι εξαντλητικά, και από την άλλη να πιστεύει σε ένα μοτίβο, δεξιάς, τουλάχιστον αυτή η ριμάδα η μνήμη μου μου έχει διδάξει ότι η πολιτική του καπιταλισμού και του καπιταλα είναι μια, εξαντλούμε τον εργαζόμενο, αυτό τουλάχιστον μου έχει δήξει η πείρα μου στα όσα χρόνια γνωρίζω τον εαυτό μου, τώρα πως γίνεται αυτός ο κύριος να έχει τέτοιες απόψεις ούτε και αυτός νομίζω ότι γνωρίζει, εκτός και αν είναι σοσιαλιστής η κουμουνιστής και δεν το ξέρη ούτε και εκείνος, άλλωστε μη τον βλέπεται στα αθηναϊκά κανάλια που βγαίνει και λέει αυτά, ΙΣΑ ΙΣΑ που οι καρντάσηδες ( θεσσαλονικείς) δεν τον έχουν και σε τόσο υπόληψη, διάβαζα λοιπόν ένα ωραίο άρθρο από μια ιστοσελίδα η όποια ονομάζεται πολιτικό καφενείο και του σέρνουν χίλια μύρια διαβάστε λίγα από αυτό το άρθρο και θα καταλάβετε

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Ο καραγκιόζης Νομάρχης»
Δεν πρόκειται γιά κάποιο καινούργιο έργο του Καραγκιόζη, του αξέχαστου πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών. Ο αλησμόνητος φίλος των παιδικών μας χρόνων, αυτός, που μας χάριζε τόση χαρά και τόσο γέλιο, σεβόμενος πάντα τον εαυτό του, δεν θα καταδεχόταν ποτέ να υποδυθεί τον ρόλο ενός Νομάρχη. Πολύ περισσότερο μάλιστα τον ρόλο του Νομάρχη της πρωτέουσας του βορρά. Της Θεσσαλονίκης. Ενός Νομάρχη, που τον τελευταίο καιρό δεν έχει καταφέρει τίποτε άλλο από το να είναι στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τα τόσα σκάνδαλα που έχουν αρχίσει να ξεσκεπάζονται γιά τον πολιτικό του βίο. Πρόκειται γιά έναν Νομάρχη που κάνει ό,τι μπορεί γιά να μας αποδείξει πως επάξια να είναι ένας καραγκιόζης. Ένας καραγκιόζης Νομάρχης.
Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη
Δεν πρόκειται γιά κάποιο καινούργιο έργο του Καραγκιόζη, του αξέχαστου πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών. Ο αλησμόνητος φίλος των παιδικών μας χρόνων, αυτός, που μας χάριζε τόση χαρά και τόσο γέλιο, σεβόμενος πάντα τον εαυτό του, δεν θα καταδεχόταν ποτέ να υποδυθεί τον ρόλο ενός Νομάρχη. Πολύ περισσότερο μάλιστα τον ρόλο του Νομάρχη της πρωτέουσας του βορρά. Της Θεσσαλονίκης. Ενός Νομάρχη, που τον τελευταίο καιρό δεν έχει καταφέρει τίποτε άλλο από το να είναι στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τα τόσα σκάνδαλα που έχουν αρχίσει να ξεσκεπάζονται γιά τον πολιτικό του βίο. Πρόκειται γιά έναν Νομάρχη που κάνει ό,τι μπορεί γιά να μας αποδείξει πως επάξια να είναι ένας καραγκιόζης. Ένας καραγκιόζης Νομάρχης.
Πριν από καιρό και ίσως σε κάποια κρίση ειλικρίνιας, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης είχε πει ότι όλοι οι πολιτικοί είναι καραγκιόζηδες. Μπράβο γιά το θάρρος του. Ξέχασε όμως να συμπληρώσει ότι ο πιό μεγάλος καραγκιόζης είναι ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν.Ψωμιάδης. Και είναι αλήθεια ότι ο Παν.Ψωμιάδης κάνει ό,τι μπορεί γιά να το αποδείξει. Να αποδείξει ότι είναι ένας μεγάλος και επιτυχημένος καραγκιόζης.
Σε καθημερινή βάση ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης βρίσκεται στα τηλεοπτικά παράθυρα να φωτογραφίζεται με γέρους, με παιδάκια, να τραγουδάει να χορεύει και να παίζει. Να παίζει ακόμη και ποδόσφαιρο έστω και με κάποιους τραυματισμούς. Δυό σπασμένα πλευρά μπορεί να του δώσουν κάποιους ψήφους. Έτσι πιστεύει. Παράλληλα όμως καυγαδίζει και απειλεί όλους όσοι τολμούν να τον αμφισβητούν Φτάνει μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύει και απειλές εναντίον τους. Δεν εξαίρεσαι ούτε τους δημοσιογράφους γιά τους οποίους μίλησε με τα χειρότερα λόγια. Το πόσο φθείρεται πολιτικά με όλα αυτά, δεν έχει την ικανότητα να το αντιληφθεί.
Τελευταία με το σκάνδαλο των «κουμπάρων» στην Ελλάδα το όνομα του Παν. Ψωμιάδη βρέθηκε μπλεγμένο και σε αυτό και ο ανεκδιήγητος Νομάρχης έγινε «θηρίο», όπως λέει ο λαός μας
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από τους πολιτικούς της χώρας μας, διακατέχεται από το σύνδρομο της ιδιοκτησίας. Πιστεύει και αυτός, όπως και πολλοί άλλοι, ότι η Νομαρχία της Θεσσαλονίκης είναι ιδιοκτησία του. Είναι κάτι ολότελα δικό του. Κάτι που ανεξέλεγκτα μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει χωρίς να έχει την υποχρέωση να δώσει λόγο σε κανέναν. Κάτι που θυμίζει τον Καραγκιόζη, που η αχαλήνωτη φαντασία του και ο πόθος του να αποκτήσει έστω και λίγο ψωμί, τον έκαναν να ονειρεύεται και να φωνάζει πως όλα ήσαν δικά του.
Πολλά από τα μέλη της οικογένειάς του είναι διορισμένοι υπάλληλοι της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε υψηλές θέσεις. Συγγενείς του προτιμόνται σε εμπορικές συναλλαγές με την Νομαρχία και μάλιστα, όπως καταγγέλεται, και χωρίς τους απαραίτητους και νόμιμους διαγωνισμούς. Τελευταία μάλιστα μιά εγκύκλιος την οποία υπογράφει ο Νομάρχης εστάλει στις κομμάτικές επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας και όπως αναφέρεται ο Παν. Ψωμιάδης τους γνωρίζει ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης έχει οκτώ θέσεις εργασίας και να τους προτείνει να προσληφθούν τα δικά τους «γαλάζια παιδιά». Κάπως έτσι ενεργούσε και ο καραγκιόζης. Όταν έβρισκε κάποια δουλιά έπαιρνε κοντά του τα κολλητήρια του, την Αγλαϊτσα του, τον Μπάρμπα –Γιώργο και όλους τους δικούς του. Να βολευτούνε όλοι. Να φάνε όλοι. Χωρίς κανένα συμφέρον φυσικά. Ο καραγκιόζης δεν υπολόγιζε στην ανταμοιβή. Δεν υπολόγιζε σε καμμιά πληρωμή. Δεν υπολόγιζε τους ψήφους. Ο Ψωμιάδης όμως υπολογίζει οποσδήποτε στους ψήφους με όλα όσα σκορπάει και γι’ αυτό τα προσφέρει. Και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου οι εκλογές πλησιάζουν. Και φυσικά γιά τον Νομάρχη της Θεσσαλονίκης τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευνοϊκά μετά από τον σωρό των σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει σε βάρος του και που κάθε μέρα όλο και κάτι καινούργιο προκείπτει. Ο Παν. Ψωμιάδης θα πρέπει να διαισθάνεται ότι μάλλον οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν το πολιτικό του Βατερλώ. Γι’ αυτό και προσπαθεί όλο και πιό πολύ να μην απουσιάζει από την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων κάνοντας ό,τι μπορεί. Και φυσικά όλα αυτά είναι που τον κάνουν όλο και πιό πολύ να μοιάζει με τον αλησμόνητο καραγκιόζη.
Τελευταία φαίνεται να τον κτύπησαν και κάποιες αναποδιές. Πρώτη από όλες ένας κεσές γιαούρτι που του ήρθε στο κεφάλι. Κάτι που από κάθε τίμιο και και σοβαρό άνθρωπο καταδικάστηκε. Καταδικάστηκε ακόμη και από τους πολιτικούς αντιπάλους του Νομάρχη Θεσσαλονίκης. Το ίδιο καταδίκασα και εγώ αυτή την πράξη. Όμως ο εύκολος τρόπος που ο Παν Ψωμιάδης έδωσε άφεση αμαρτιών στον δράστη αλλά και η άρνηση του δράστη να δώσει μιά εξήγηση της πράξης του, με βάζουν σε κάποιες σκέψεις. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης γνωρίζει ότι έχει χάσει μεγάλο ποσοστό από τους ψηφοφόρους του. Και αυτό τον κάνει να χρησιμοποιεί κάποια «κόλπα» προκειμένου να ανεβάσει τις μετοχές του στον εκλογικό αγώνα. Το γιαούρτωμα του έδωσε κάποιους πόντους. Και οι υπόλοιπες ατυχίες του, όσο ψεύτικες και αν μπορεί να είναι, είναι γεγονός ότι μπορεί να του ανέβασαν λίγο τις μετοχές του. Όμως την επιτυχία του στις εκλογές δεν πρόκειται να την εξασφαλίσουν. Οι Θεσσαλονικείς έχουν καταλάβει πλέον ότι ο Νομάρχης τους είναι ένας καραγκιόζης. Τα αμαρτήματα που τον ακολουθούν είναι πολλά. Και αυτή τη φορά δεν θα μπορέσουν να του δώσουν γιά μιά ακόμη φορά την νίκη και την συνέχιση της παρουσίας του στην Νομαρχία της Θεσσαλονίκης. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει και σιγά-σιγά να καταφέρει να πετάξει όλους τους καραγκιόζηδες από την πολιτική σκηνή της χώρας μας. Ας αρχίσουν από τον Ψωμιάδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: